Conferinta de lansare a Proiectului EvALRO din 19 ianuarie 2016

In data de 19 ianuarie 2016 s-a desfășurat la sediul RoSE din București Conferința de lansare a Proiectului SGP15-09 EvALRO – Development of equitable Evaluation practices incorporating Gender+ perspectives and cultural diversity in ALbania and ROmania through transnational cooperation’, implementat de RoSE, Romania in parteneriat cu ASPE- Asociatia Evaluatorilor din Albania. La conferinta au participat, in afara echipelor de proiect , membrii evaluatori asociati si alte persoane interesate in profesionalizarea evaluarii prin aplicarea principiilor de diversitate culturala, egalitate de drepturi, grupate sub termenul de Gender+.

Intalnirea a prilejuit prezentarea obiectivelor proiectului,  a cadrului de finantare , a activitatilor desfasurate si a obiectivelor propuse. In acest context reprezentantii partenerilor in proiect au prezentat rezultatele cercetarii in cadrul grupurilor de lucru constituite in  fiecare tara  pentru evaluarea organizatiilor profesionale a evaluatorilor pe baza Metodologiei Gender+ elaborata de IOCE, precum si propunerile de imbunatatire a cadrului evaluarii  la nivel national.

Pe baza informatiilor furnizate au avut loc dezbateri si s-au facut propuneri utile care au fost considerate in finalizarea rezultelor cercetarii. Cu acest prilej a fost apreciata contributia celor 2 organizatii profesionale si abordarile propuse pentru imbunatatirea cadrului evaluarii in Romania si Albania.

Echipa proiectului multumeste participantilor si sponsorilor proiectului pentru aportul lor la succesul reuniunii.

Prezentarea proiectului poate fi descarcata aici.

Imagini surprinse la eveniment:

  • SAM_1793
  • SAM_1810
  • SAM_1811
  • SAM_1814
  • SAM_1835
  • SAM_1836
  • SAM_1839
  • SAM_1843

Știri pe scurt

10.10.2021

ROSE – Romanian Society of Evaluators,  in calitate de partnerul national din Romania al Campaniei Globale Eval4Action de promovare a evaluarii ca factor cheie de realizarea obiectivelor de dezvoltare, va invita sa participati la actiunea Walk the Talk

18.11.2020

Asociatia Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Servicii Publice – RoSE a primit o solicitare din partea Tribunalului Braila sa recomande din cadrul membrilor sai experti  interesati si capabili sa furnizeze servicii de evaluare a punctajului atribuit unor propuneri de proiect depuse in cadrul Programului Operational Regional, aflate in contencios administrativ.  

Comitetul Director al RoSE lanseaza un apel la membrii RoSE sa sprijine acest demers si sa comunice pana la data de 25 noiembrie 2020 la vpamfil@evaluatoriasociati.ro numele, datele de contact si specialitatea (tehnic, economic, juridic) pentru a fi comunicate Tribunalului Braila in termenul stabilit.

Va asteptam pentru relatii suplimentare si cu propuneri.  

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

Evenimente