Intalniri in cadrul Proiectului, Albania, 29 Februarie - 3 Martie 2016

In perioada 29 februarie - 3 martie 2016 s-a desfasurat, in Albania, a doua serie de intalniri transnationale din cadrul  Proiectului SGP15-09‚ EvALRO – Development of equitable Evaluation practices incorporating Gender+ perspectives and cultural diversity in ALbania and ROmania through transnational cooperation’, implementat de RoSE, Romania, in parteneriat cu ASPE- Asociatia Evaluatorilor din Albania. Scopul intalnirilor a fost transferul de experienta din partea RoSE catre ASPE privind dezvoltarea cadrului ocupational in Romania si buna practica in domeniul evaluarii, dintr-un stat membru al UE.

Conform obiectivelor stabilite, prima intalnire a avut loc in 29 februarie 2016 in sediul ASPA – Scoala de Administratie Publica din Albania.  Aici, reprezentantii RoSE au prezentat colegilor din Albania modalitatile de îmbunatațire a competentelor in monitorizarea si evaluarea proiectelor si programelor pentru administratia publica, cu impact asupra atragerii de fonduri, in perioada de pre-aderare la UE. Prezentarea si discutiile avute au relevat interesul pentru colaborare intre ASPA si asociatiile profesionale de evaluare din cele 2 tari. In acest sens, la finalul intalnirii, a fost semnat un Memorandum de intelegere.

In data de 1 martie 2014 a avut loc o intalnire cu conducerea Administratiei Locale din Municipiul Durres in care au fost investigate posibilitatile de cooperare cu asociatiile profesionale partenere in proiect, pentru formare si consultanta in domeniul evaluarii. Gazdele intalnirii au apreciat experienta din Romania privind atragerea de fonduri europene si au recunoscut necesitatea asistentei profesionale, urmand a fi investigate posibilitati concrete de colaborare.

Urmatoarea intalnire a avut loc la Univesitatea de Stiinte Economice din Elbasan, in data de 2 martie 2016, unde, in fata unei numeroase audiente formata din cadre didactice si studenti, reprezentantul RoSE a sustinut o prelegere privind cadrul ocupational al evaluarii in Romania si nivelurile de formare, urmata de raspunsuri la intrebarile audientei si de un interviu la televiziunea locala. Ca efect al prezentarilor facute, partenerii proiectului din Albania au fost invitati de catre conducerea Universitatii sa pregateasca un Curs de Masterat in Evaluarea Proiectelor care sa fie acreditat si introdus in programul de studii academice.

Tot in Elbasan, a fost organizata o masa rotunda cu Administratia Publica Locala privind evaluarea de proiecte si politici de dezvoltare locala, in contextul oportunitatilor si cerintelor de pre-aderare la Uniunea Europeana. Participantii au apreciat nevoia imbunatatirii competentelor de evaluare si a transferului de experienta din Romania. In acest sens, s-a convenit infiintarea unui grup de lucru comun la nivelul administratiilor locale din Durres si Elbasan care sa colaboreze cu ASPE pentru initierea de actiuni de formare si consultanta in evaluare.

Intalnirile din Albania s-au incheiat prin acordul partenerilor in proiect privind continutul Codului de practica, pe care cele doua asociatii profesionale urmeaza sa-l adopte in mod independent in cadrul Adunarilor Generale proprii. Reprezentantii asociatiilor partenere au apreciat realizarile proiectului si sunt deschise pentru o colaborare pe termen lung, care sa asigure punerea in practica a acordurilor semnate.

Echipa RoSE a multumit si recunoaste deschiderea si contributia deosebita adusa de partenerii din Albania la realizarea obiectivelor propuse si efortul depus pentru continuarea parteriatului.

Codul de practica al RoSE elaborat in cadrul proiectului poate fi descarcat aici.

Imagini surprinse la întâlnirile din Albania:

  • DSC_0092
  • DSC_0098
  • DSC_0100
  • DSC_0114
  • DSC_0140
  • DSC_0142
  • DSC_0151
  • DSC_0157

Știri pe scurt

10.10.2021

ROSE – Romanian Society of Evaluators,  in calitate de partnerul national din Romania al Campaniei Globale Eval4Action de promovare a evaluarii ca factor cheie de realizarea obiectivelor de dezvoltare, va invita sa participati la actiunea Walk the Talk

18.11.2020

Asociatia Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Servicii Publice – RoSE a primit o solicitare din partea Tribunalului Braila sa recomande din cadrul membrilor sai experti  interesati si capabili sa furnizeze servicii de evaluare a punctajului atribuit unor propuneri de proiect depuse in cadrul Programului Operational Regional, aflate in contencios administrativ.  

Comitetul Director al RoSE lanseaza un apel la membrii RoSE sa sprijine acest demers si sa comunice pana la data de 25 noiembrie 2020 la vpamfil@evaluatoriasociati.ro numele, datele de contact si specialitatea (tehnic, economic, juridic) pentru a fi comunicate Tribunalului Braila in termenul stabilit.

Va asteptam pentru relatii suplimentare si cu propuneri.  

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

Evenimente