Intalniri in cadrul Proiectului, Albania, 29 Februarie - 3 Martie 2016

In perioada 29 februarie - 3 martie 2016 s-a desfasurat, in Albania, a doua serie de intalniri transnationale din cadrul  Proiectului SGP15-09‚ EvALRO – Development of equitable Evaluation practices incorporating Gender+ perspectives and cultural diversity in ALbania and ROmania through transnational cooperation’, implementat de RoSE, Romania, in parteneriat cu ASPE- Asociatia Evaluatorilor din Albania. Scopul intalnirilor a fost transferul de experienta din partea RoSE catre ASPE privind dezvoltarea cadrului ocupational in Romania si buna practica in domeniul evaluarii, dintr-un stat membru al UE.

Conform obiectivelor stabilite, prima intalnire a avut loc in 29 februarie 2016 in sediul ASPA – Scoala de Administratie Publica din Albania.  Aici, reprezentantii RoSE au prezentat colegilor din Albania modalitatile de îmbunatațire a competentelor in monitorizarea si evaluarea proiectelor si programelor pentru administratia publica, cu impact asupra atragerii de fonduri, in perioada de pre-aderare la UE. Prezentarea si discutiile avute au relevat interesul pentru colaborare intre ASPA si asociatiile profesionale de evaluare din cele 2 tari. In acest sens, la finalul intalnirii, a fost semnat un Memorandum de intelegere.

In data de 1 martie 2014 a avut loc o intalnire cu conducerea Administratiei Locale din Municipiul Durres in care au fost investigate posibilitatile de cooperare cu asociatiile profesionale partenere in proiect, pentru formare si consultanta in domeniul evaluarii. Gazdele intalnirii au apreciat experienta din Romania privind atragerea de fonduri europene si au recunoscut necesitatea asistentei profesionale, urmand a fi investigate posibilitati concrete de colaborare.

Urmatoarea intalnire a avut loc la Univesitatea de Stiinte Economice din Elbasan, in data de 2 martie 2016, unde, in fata unei numeroase audiente formata din cadre didactice si studenti, reprezentantul RoSE a sustinut o prelegere privind cadrul ocupational al evaluarii in Romania si nivelurile de formare, urmata de raspunsuri la intrebarile audientei si de un interviu la televiziunea locala. Ca efect al prezentarilor facute, partenerii proiectului din Albania au fost invitati de catre conducerea Universitatii sa pregateasca un Curs de Masterat in Evaluarea Proiectelor care sa fie acreditat si introdus in programul de studii academice.

Tot in Elbasan, a fost organizata o masa rotunda cu Administratia Publica Locala privind evaluarea de proiecte si politici de dezvoltare locala, in contextul oportunitatilor si cerintelor de pre-aderare la Uniunea Europeana. Participantii au apreciat nevoia imbunatatirii competentelor de evaluare si a transferului de experienta din Romania. In acest sens, s-a convenit infiintarea unui grup de lucru comun la nivelul administratiilor locale din Durres si Elbasan care sa colaboreze cu ASPE pentru initierea de actiuni de formare si consultanta in evaluare.

Intalnirile din Albania s-au incheiat prin acordul partenerilor in proiect privind continutul Codului de practica, pe care cele doua asociatii profesionale urmeaza sa-l adopte in mod independent in cadrul Adunarilor Generale proprii. Reprezentantii asociatiilor partenere au apreciat realizarile proiectului si sunt deschise pentru o colaborare pe termen lung, care sa asigure punerea in practica a acordurilor semnate.

Echipa RoSE a multumit si recunoaste deschiderea si contributia deosebita adusa de partenerii din Albania la realizarea obiectivelor propuse si efortul depus pentru continuarea parteriatului.

Codul de practica al RoSE elaborat in cadrul proiectului poate fi descarcat aici.

Imagini surprinse la întâlnirile din Albania:

  • DSC_0092
  • DSC_0098
  • DSC_0100
  • DSC_0114
  • DSC_0140
  • DSC_0142
  • DSC_0151
  • DSC_0157

Știri pe scurt

12.11.2018

RoSE in calitate de membru activ al Retelei Globale Eval Partners, cu referinte in proiecte internationale implementate cu succes, a  primit invitatia  de a participa in competitia EvalPartners Innovation Challenge cu tema “Strengthening the Role of VOPEs in Democratizing Learning and Evaluation”. Este o provocare la care invitam membrii RoSE sa  identifice parteneri transnationali si sa pregateasca o propunere de proiect. Termenul este 30 noiembrie 2018. Comitetul RoSE asigura suport la cererea celor interesati. Apelul de Proiecte poate fi consultat aici, iar Formularul de Aplicatie poate fi descarcat aici. Va asteptam. Mult success!

16.05.2018

Participanții la cursul de perfecționare autorizat EVALUATOR PROIECTE ce va desfășura in perioada 19 mai-15 iunie 2018 la sediul RoSE din București Agenda Cursului este disponibila aici. Va asteptam!

10.04.2018

APEL PARTICIPARE

RoSE - SOCIETATEA ROMÂNA A EVALUATORILOR DE PROIECTE, PROGRAME ȘI POLITICI PUBLICE, in calitate de asociatie profesionala, cu misiunea  de a sprijini imbunatatirea competențelor profesionale ale evaluatorilor la nivel national si furnizor de formare autorizat, va invita sa participati in lunile aprilie si mai 2018, in Bucuresti, la 2 serii de curs EVALUATOR PROIECTE, organizate conform cerintelor ocupatiei, cod COR 241263.

07.05.2017

In data de 21 mai 2017, orele 9.30-13.00,  ROSE gazduieste la sediul sau din Bucuresti, strada Traian 184-186, corp A, etaj 6, sector 2, Atelierul international de promovare a Agendei Globale pentru Evaluare 2016-2020 (GEA2020), cu participarea reprezentantilor organizatiilor nationale de evaluatori din Romania, Albania si Kosovo. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului transnational ARK2GEA si are ca obiectiv sprijinirea priorităților EvalAgenda2020 si initierea unui Plan de Actiuni care sa conduca la profesionalizarea evaluarii la nivel regional. Sunt invitati sa participle membrii RoSE si alte persone interesate. Informatii si inscrieri la dl. Lucian Sorescu, Lucian.escu@yahoo.com   

15.04.2017

RoSE a aprobat in unanimitate in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei din 7 aprilie 2017 Declaratia de sustinereAgendei Globale pentru Evaluare 2016-2020 (GEA2020), elaborata in cadrul proiectului transnational ARK2GEA. In completarea Declaratiei au fost lansate apeluri pentru evaluatori de participare in retelele EvalPartners: EvalGender+, EVALSDGs, EvalIndigenous, EvalYouth, Global Parliamentarians for Development Evaluation si pentru parteneriate cu organizatiile interesate in profesionalizarea evaluarii.

Evenimente