Activitati si rezultate ale proiectului

RoSE sprijina MEN in procesul de profesionalizare si institutionalizare a evaluarii in Macedonia, pe baza experientei proprii obtinute in calitate de asociatie profesionala, in dezvoltarea cadrului ocupational in domeniul evaluarii, respectiv prin elaborarea Standardului Ocupational si prin formare profesionala.

Activitatile proiectului se desfasoara pe baza urmatoarelor principii:

Mentorat si consultanta din partea RoSE:

 • Transfer de expertiza pentru a permite MEN sa-si consolideze rapid capacitatile asociative si institutionale;
 • Furnizarea de raspunsuri la problemele si nevoile identificate de MEN;
 • Dezvoltarea de pagini web prin care sa creasca vizibilitatea si transferul de date intre cele doua organizatii;
 • Asigurarea deschiderii si angajamentului in cadrul parteneriatului pentru a sprijini dezvoltarea cadrului ocupational in domeniul evaluarii, bazat pe competente in Macedonia.

Process participativ:

 • Asigurarea unei relatii paritare pentru schimbul de experienta, care sa implice membri din partea fiecarei organizatii;
 • Organizarea de Grupuri de Lucru comune, cu atributii clar stabilite pentru fiecare persoana;
 • Implementarea proiectului printr-o echipa comuna;
 • Atribuirea in comun de resurse  si personal care sa trateze subiectele de interes specific ca de exemplu cadrul ocupational, formarea profesionala in domeniul evaluarii si comunicarea in retea;
 • Lucrul in comun pentru sprijinirea si indrumarea privind dezvoltarea activitatilor de interes pentru MEN;
 • Sprijinirea reciproca in vederea profesionalizarii in domeniul evaluarii in cele doua tari;
 • Sprijinirea reciproca in promovarea de actiuni de lobby, advocacy pentru constientizarea importantei evaluarii si institutionalizarea ocupatiei.

Activitati cu participare comuna:

 • Ateliere de lucru si intalniri de informare si diseminare a proiectului in Romania si Macedonia;
 • Schimb de informatii prin conferinte on-line, pagini web.

« Inapoi la pagina proiectului

Știri pe scurt

12.11.2018

RoSE in calitate de membru activ al Retelei Globale Eval Partners, cu referinte in proiecte internationale implementate cu succes, a  primit invitatia  de a participa in competitia EvalPartners Innovation Challenge cu tema “Strengthening the Role of VOPEs in Democratizing Learning and Evaluation”. Este o provocare la care invitam membrii RoSE sa  identifice parteneri transnationali si sa pregateasca o propunere de proiect. Termenul este 30 noiembrie 2018. Comitetul RoSE asigura suport la cererea celor interesati. Apelul de Proiecte poate fi consultat aici, iar Formularul de Aplicatie poate fi descarcat aici. Va asteptam. Mult success!

16.05.2018

Participanții la cursul de perfecționare autorizat EVALUATOR PROIECTE ce va desfășura in perioada 19 mai-15 iunie 2018 la sediul RoSE din București Agenda Cursului este disponibila aici. Va asteptam!

10.04.2018

APEL PARTICIPARE

RoSE - SOCIETATEA ROMÂNA A EVALUATORILOR DE PROIECTE, PROGRAME ȘI POLITICI PUBLICE, in calitate de asociatie profesionala, cu misiunea  de a sprijini imbunatatirea competențelor profesionale ale evaluatorilor la nivel national si furnizor de formare autorizat, va invita sa participati in lunile aprilie si mai 2018, in Bucuresti, la 2 serii de curs EVALUATOR PROIECTE, organizate conform cerintelor ocupatiei, cod COR 241263.

07.05.2017

In data de 21 mai 2017, orele 9.30-13.00,  ROSE gazduieste la sediul sau din Bucuresti, strada Traian 184-186, corp A, etaj 6, sector 2, Atelierul international de promovare a Agendei Globale pentru Evaluare 2016-2020 (GEA2020), cu participarea reprezentantilor organizatiilor nationale de evaluatori din Romania, Albania si Kosovo. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului transnational ARK2GEA si are ca obiectiv sprijinirea priorităților EvalAgenda2020 si initierea unui Plan de Actiuni care sa conduca la profesionalizarea evaluarii la nivel regional. Sunt invitati sa participle membrii RoSE si alte persone interesate. Informatii si inscrieri la dl. Lucian Sorescu, Lucian.escu@yahoo.com   

15.04.2017

RoSE a aprobat in unanimitate in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei din 7 aprilie 2017 Declaratia de sustinereAgendei Globale pentru Evaluare 2016-2020 (GEA2020), elaborata in cadrul proiectului transnational ARK2GEA. In completarea Declaratiei au fost lansate apeluri pentru evaluatori de participare in retelele EvalPartners: EvalGender+, EVALSDGs, EvalIndigenous, EvalYouth, Global Parliamentarians for Development Evaluation si pentru parteneriate cu organizatiile interesate in profesionalizarea evaluarii.

Evenimente