Activitati si rezultate ale proiectului

RoSE sprijina MEN in procesul de profesionalizare si institutionalizare a evaluarii in Macedonia, pe baza experientei proprii obtinute in calitate de asociatie profesionala, in dezvoltarea cadrului ocupational in domeniul evaluarii, respectiv prin elaborarea Standardului Ocupational si prin formare profesionala.

Activitatile proiectului se desfasoara pe baza urmatoarelor principii:

Mentorat si consultanta din partea RoSE:

• Transfer de expertiza pentru a permite MEN sa-si consolideze rapid capacitatile asociative si institutionale;
  • Furnizarea de raspunsuri la problemele si nevoile identificate de MEN;
  • Dezvoltarea de pagini web prin care sa creasca vizibilitatea si transferul de date intre cele doua organizatii;
  • Asigurarea deschiderii si angajamentului in cadrul parteneriatului pentru a sprijini dezvoltarea cadrului ocupational in domeniul evaluarii, bazat pe competente in Macedonia.

Process participativ:

• Asigurarea unei relatii paritare pentru schimbul de experienta, care sa implice membri din partea fiecarei organizatii;
  • Organizarea de Grupuri de Lucru comune, cu atributii clar stabilite pentru fiecare persoana;
  • Implementarea proiectului printr-o echipa comuna;
  • Atribuirea in comun de resurse  si personal care sa trateze subiectele de interes specific ca de exemplu cadrul ocupational, formarea profesionala in domeniul evaluarii si comunicarea in retea;
  • Lucrul in comun pentru sprijinirea si indrumarea privind dezvoltarea activitatilor de interes pentru MEN;
  • Sprijinirea reciproca in vederea profesionalizarii in domeniul evaluarii in cele doua tari;
  • Sprijinirea reciproca in promovarea de actiuni de lobby, advocacy pentru constientizarea importantei evaluarii si institutionalizarea ocupatiei.

Activitati cu participare comuna:

• Ateliere de lucru si intalniri de informare si diseminare a proiectului in Romania si Macedonia;
  • Schimb de informatii prin conferinte on-line, pagini web.

« Inapoi la pagina proiectului