Activitati si rezultate ale proiectului

RoSE sprijina MEN in procesul de profesionalizare si institutionalizare a evaluarii in Macedonia, pe baza experientei proprii obtinute in calitate de asociatie profesionala, in dezvoltarea cadrului ocupational in domeniul evaluarii, respectiv prin elaborarea Standardului Ocupational si prin formare profesionala.

Activitatile proiectului se desfasoara pe baza urmatoarelor principii:

Mentorat si consultanta din partea RoSE:

 • Transfer de expertiza pentru a permite MEN sa-si consolideze rapid capacitatile asociative si institutionale;
 • Furnizarea de raspunsuri la problemele si nevoile identificate de MEN;
 • Dezvoltarea de pagini web prin care sa creasca vizibilitatea si transferul de date intre cele doua organizatii;
 • Asigurarea deschiderii si angajamentului in cadrul parteneriatului pentru a sprijini dezvoltarea cadrului ocupational in domeniul evaluarii, bazat pe competente in Macedonia.

Process participativ:

 • Asigurarea unei relatii paritare pentru schimbul de experienta, care sa implice membri din partea fiecarei organizatii;
 • Organizarea de Grupuri de Lucru comune, cu atributii clar stabilite pentru fiecare persoana;
 • Implementarea proiectului printr-o echipa comuna;
 • Atribuirea in comun de resurse  si personal care sa trateze subiectele de interes specific ca de exemplu cadrul ocupational, formarea profesionala in domeniul evaluarii si comunicarea in retea;
 • Lucrul in comun pentru sprijinirea si indrumarea privind dezvoltarea activitatilor de interes pentru MEN;
 • Sprijinirea reciproca in vederea profesionalizarii in domeniul evaluarii in cele doua tari;
 • Sprijinirea reciproca in promovarea de actiuni de lobby, advocacy pentru constientizarea importantei evaluarii si institutionalizarea ocupatiei.

Activitati cu participare comuna:

 • Ateliere de lucru si intalniri de informare si diseminare a proiectului in Romania si Macedonia;
 • Schimb de informatii prin conferinte on-line, pagini web.

« Inapoi la pagina proiectului

Știri pe scurt

18.11.2020

Asociatia Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Servicii Publice – RoSE a primit o solicitare din partea Tribunalului Braila sa recomande din cadrul membrilor sai experti  interesati si capabili sa furnizeze servicii de evaluare a punctajului atribuit unor propuneri de proiect depuse in cadrul Programului Operational Regional, aflate in contencios administrativ.  

Comitetul Director al RoSE lanseaza un apel la membrii RoSE sa sprijine acest demers si sa comunice pana la data de 25 noiembrie 2020 la vpamfil@evaluatoriasociati.ro numele, datele de contact si specialitatea (tehnic, economic, juridic) pentru a fi comunicate Tribunalului Braila in termenul stabilit.

Va asteptam pentru relatii suplimentare si cu propuneri.  

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

07.02.2019

Avand in vedere experienta RoSE in elaborarea Standardului Ocupational si rezultatele activitatii sale ca furnizor de formare profesionala autorizat in perioada 2014-2018,  Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE a fost autorizata de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale sa furnizeze cursuri de specializare pentru ocupatia Evaluator Proiecte, cod COR 241263, pentru o perioada de inca 4 ani incepand cu luna februarie 2019.

Autorizatia poate fi consultata aici.

Cursurile, furnizate in sediul RoSE, vor fi orientate pe noile Programe Europene si adaptate sa raspunda organizatiilor si persoanelor interesate pe domeniile de interventie specifice. La cerere pot fi organizate cursuri la sediul organizatiilor interesate pentru grupuri de min. 10 persoane sau in alte locatii din tara.

Va asteptam pentru inscrieri si propuneri!

Evenimente