Evenimente in cadrul proiectului

Principalele evenimente inscrise in Planul de Actiuni sunt:

1.  Intalnirea de lansare a proiectului – 22-24 octombrie 2014, Bucuresti, Romania

Evenimentul s-a desfasurat la sediul RoSE din Bucuresti pe durata a doua zile:

In prima zi a fost organizata Conferinta de Lansare a proiectului, la care au fost invitati toti cei care si-au manifestat interesul de a participa la activitatile proiectului.  Coordonatorul de proiect a facut prezentarea proiectului iar apoi au fost prezentate organizatiile MEN si RoSE privind misiunea si realizarile acestrora, contextul national si necesitatile identificate pentru dezvoltarea institutionala.

In ziua a doua a avut loc intalnirea echipelor de proiect pentru actualizarea planului de lucru, a metodologiei si asumarea responsabilitatilor. Intalnirea s-a finalizat printr-o Minuta care mentioneaza modalitatile specifice de implementare a proiectului.

2. Atelierul de lucru privind cadrul evaluarii – 15-16 noiembrie 2014, Skopje, Macedonia

Evenimentul s-a desfasurat in Skopje pe durata a doua zile:

In prima zi au participat ca invitati reprezentantii proiectului P2P RI-MEN – ‘Regional integration of Macedonian Evaluation Network’ cu care s-au identificat posibilitatile de cooperare si lucrul in retea.  Delegatii RoSE au prezentat cadrul ocupational al evaluarii   si procedura de evaluare a competentelor in Romania  iar din partea MEN a fost prezentat cadrul ocupational al evaluarii in Macedonia si propunerile organizatiei pentru profesionalizarea ocupatiei de evaluator.

In ziua a doua a avut loc intalnirea echipelor de proiect care au convenit asupra desfasurarii urmatoare a proiectului. Acordul a fost formalizat prin Minuta intalnirii.

3. Atelier de lucru privind cadrul evaluarii - 6-7 martie 2015, Bucuresti, Romania

Evenimentul s-a desfasurat la sediul RoSE din Bucuresti pe durata a doua zile:

In prima zi participantii au convenit asupra agendei de lucru, au evaluat stadiul implementarii proiectului si au stabilit responsabilitatile privind pregatirea ultimelor livrabile conform programului proiectului..

Conform Agendei si planului de lucru convenit reprezentanti celor 2 organizatii in ziua a doua acestia au finalizat structura bazei de date privind reteaua de evaluatori, au pregatit proiectul strategiei si al planului de actiuni privind cadrul evaluarii in Macedonia, au convenit asupra aranjamentelor privind schimbul de formatori pentru sustenabilitatea proiectului si au incheiat Memorandumul de Intelegere intre cele 2 organizatii. Memorandumul semnat de parti poate fi accesat aici.

Rezultatele atelierului de lucru au fost consemnate in Minuta intalnirii.

4. Conferința Finala, Skopje, Macedonia – 30 Martie 2015, Skopje, Macedonia

Evenimentul pentru diseminarea rezultatelor proiectului a fost găzduit de Hotelul Continental din Skopje.

La Conferința Finala a proiectului au participat invitați din mediul universitar, din sectorul public si privat interesați in domeniul evaluării.  Managerul de proiect a prezentat proiectul si realizările sale.  Un interes deosebit a suscitat  prezentarea experienței din Romania privind cadrul ocupațional si utilizarea standardelor ocupaționale pentru formarea profesionala a evaluatorilor. In acest context, participanții la eveniment au apreciat propunerea de a asigura sustenabilitatea proiectului pentru furnizarea de formare specializata de către RoSE in scopul îmbunătățirii competentelor in domeniul evaluării in Macedonia.

Rezultatele Conferinței au fost înregistrate in Minuta întâlnirii.  

« Inapoi la pagina proiectului

Știri pe scurt

10.10.2021

ROSE – Romanian Society of Evaluators,  in calitate de partnerul national din Romania al Campaniei Globale Eval4Action de promovare a evaluarii ca factor cheie de realizarea obiectivelor de dezvoltare, va invita sa participati la actiunea Walk the Talk

18.11.2020

Asociatia Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Servicii Publice – RoSE a primit o solicitare din partea Tribunalului Braila sa recomande din cadrul membrilor sai experti  interesati si capabili sa furnizeze servicii de evaluare a punctajului atribuit unor propuneri de proiect depuse in cadrul Programului Operational Regional, aflate in contencios administrativ.  

Comitetul Director al RoSE lanseaza un apel la membrii RoSE sa sprijine acest demers si sa comunice pana la data de 25 noiembrie 2020 la vpamfil@evaluatoriasociati.ro numele, datele de contact si specialitatea (tehnic, economic, juridic) pentru a fi comunicate Tribunalului Braila in termenul stabilit.

Va asteptam pentru relatii suplimentare si cu propuneri.  

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

Evenimente