Parteneri in proiect

Conform cerintelor Programului de Twinning P2P proiectul EVAL COMP are ca parteneri:

RoSEAsociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice

RoSE – este o persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, având ca misiune reprezentarea intereselor membrilor şi al caracterului independent al prestaţiei serviciilor acestora. Printre obiectivele principale inscrise in Statutul Asociatiei sunt cele privind menţinerea unei calităţi corespunzătoare a standardelor profesionale, recunoaşterea competenţelor de evaluator, realizarea unui lobby profesional în rândul factorilor de decizie în vederea recunoaşterii oficiale, prin intervenţie legislativă, a calităţii de evaluator autorizat de politici, programe şi proiecte. In acest scop, RoSE a sprijinit reglementarea cadrului ocupational prin elaborarea Standardului Ocupational Evaluator Proiecte care a fost aprobat de Autoritatea Nationala de Calificari si inclus in Registrul National al Calificarilor, ca baza a certificarii de competente. Experienta  ROSE in dezvoltarea cadrului ocupational al evaluatorilor, elaborarea analizei ocupationale, a standardului ocupational si a calificarilor associate, furnizarea de formare specializata si diseminarea de bune practici in domeniul evaluarii, sunt de interes si foarte utile pentru MEN pentru consolidarea sa institutionala si pentru dezvoltarea cadrului ocupational bazat pe competente in Macedonia.

 

MEN – Reteaua Evaluatorilor din Macedonia prin MCA2000

MEN – Reteaua Evaluatorilor din Macedonia a fost infiintata in cadrul MCA 2000 pentru promovarea celor mai bune practici in monitorizare si evaluare, armonizarea intereselor in domeniu, schimbul de experienta, implementarea standardelor de calitate si profesionalizarea ocupatiei de evaluator. MEN/MCA2000 face parte din Reteaua profesioanala Western Balkan Evaluation Network in care sunt inregistrate organizatii profesionale din domeniul evaluarii, reprezentand toate tarile din regiune. Aceasta retea profesionala militeaza pentru resposabilizarea si reglementarea cadrului ocupational precum si pentru constientizarea importantei evaluarii.  MEN este interesata de oportunitatea transferului de bune practici din partea RoSE precum si de posibilitatea largirii retelei profesionale la nivel transnational.

« Inapoi la pagina proiectului

Știri pe scurt

12.11.2018

RoSE in calitate de membru activ al Retelei Globale Eval Partners, cu referinte in proiecte internationale implementate cu succes, a  primit invitatia  de a participa in competitia EvalPartners Innovation Challenge cu tema “Strengthening the Role of VOPEs in Democratizing Learning and Evaluation”. Este o provocare la care invitam membrii RoSE sa  identifice parteneri transnationali si sa pregateasca o propunere de proiect. Termenul este 30 noiembrie 2018. Comitetul RoSE asigura suport la cererea celor interesati. Apelul de Proiecte poate fi consultat aici, iar Formularul de Aplicatie poate fi descarcat aici. Va asteptam. Mult success!

16.05.2018

Participanții la cursul de perfecționare autorizat EVALUATOR PROIECTE ce va desfășura in perioada 19 mai-15 iunie 2018 la sediul RoSE din București Agenda Cursului este disponibila aici. Va asteptam!

10.04.2018

APEL PARTICIPARE

RoSE - SOCIETATEA ROMÂNA A EVALUATORILOR DE PROIECTE, PROGRAME ȘI POLITICI PUBLICE, in calitate de asociatie profesionala, cu misiunea  de a sprijini imbunatatirea competențelor profesionale ale evaluatorilor la nivel national si furnizor de formare autorizat, va invita sa participati in lunile aprilie si mai 2018, in Bucuresti, la 2 serii de curs EVALUATOR PROIECTE, organizate conform cerintelor ocupatiei, cod COR 241263.

07.05.2017

In data de 21 mai 2017, orele 9.30-13.00,  ROSE gazduieste la sediul sau din Bucuresti, strada Traian 184-186, corp A, etaj 6, sector 2, Atelierul international de promovare a Agendei Globale pentru Evaluare 2016-2020 (GEA2020), cu participarea reprezentantilor organizatiilor nationale de evaluatori din Romania, Albania si Kosovo. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului transnational ARK2GEA si are ca obiectiv sprijinirea priorităților EvalAgenda2020 si initierea unui Plan de Actiuni care sa conduca la profesionalizarea evaluarii la nivel regional. Sunt invitati sa participle membrii RoSE si alte persone interesate. Informatii si inscrieri la dl. Lucian Sorescu, Lucian.escu@yahoo.com   

15.04.2017

RoSE a aprobat in unanimitate in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei din 7 aprilie 2017 Declaratia de sustinereAgendei Globale pentru Evaluare 2016-2020 (GEA2020), elaborata in cadrul proiectului transnational ARK2GEA. In completarea Declaratiei au fost lansate apeluri pentru evaluatori de participare in retelele EvalPartners: EvalGender+, EVALSDGs, EvalIndigenous, EvalYouth, Global Parliamentarians for Development Evaluation si pentru parteneriate cu organizatiile interesate in profesionalizarea evaluarii.

Evenimente