Parteneri in proiect

Conform cerintelor Programului de Twinning P2P proiectul EVAL COMP are ca parteneri:

RoSEAsociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice

RoSE – este o persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, având ca misiune reprezentarea intereselor membrilor şi al caracterului independent al prestaţiei serviciilor acestora. Printre obiectivele principale inscrise in Statutul Asociatiei sunt cele privind menţinerea unei calităţi corespunzătoare a standardelor profesionale, recunoaşterea competenţelor de evaluator, realizarea unui lobby profesional în rândul factorilor de decizie în vederea recunoaşterii oficiale, prin intervenţie legislativă, a calităţii de evaluator autorizat de politici, programe şi proiecte. In acest scop, RoSE a sprijinit reglementarea cadrului ocupational prin elaborarea Standardului Ocupational Evaluator Proiecte care a fost aprobat de Autoritatea Nationala de Calificari si inclus in Registrul National al Calificarilor, ca baza a certificarii de competente. Experienta  ROSE in dezvoltarea cadrului ocupational al evaluatorilor, elaborarea analizei ocupationale, a standardului ocupational si a calificarilor associate, furnizarea de formare specializata si diseminarea de bune practici in domeniul evaluarii, sunt de interes si foarte utile pentru MEN pentru consolidarea sa institutionala si pentru dezvoltarea cadrului ocupational bazat pe competente in Macedonia.

 

MEN – Reteaua Evaluatorilor din Macedonia prin MCA2000

MEN – Reteaua Evaluatorilor din Macedonia a fost infiintata in cadrul MCA 2000 pentru promovarea celor mai bune practici in monitorizare si evaluare, armonizarea intereselor in domeniu, schimbul de experienta, implementarea standardelor de calitate si profesionalizarea ocupatiei de evaluator. MEN/MCA2000 face parte din Reteaua profesioanala Western Balkan Evaluation Network in care sunt inregistrate organizatii profesionale din domeniul evaluarii, reprezentand toate tarile din regiune. Aceasta retea profesionala militeaza pentru resposabilizarea si reglementarea cadrului ocupational precum si pentru constientizarea importantei evaluarii.  MEN este interesata de oportunitatea transferului de bune practici din partea RoSE precum si de posibilitatea largirii retelei profesionale la nivel transnational.

« Inapoi la pagina proiectului

Știri pe scurt

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

07.02.2019

Avand in vedere experienta RoSE in elaborarea Standardului Ocupational si rezultatele activitatii sale ca furnizor de formare profesionala autorizat in perioada 2014-2018,  Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE a fost autorizata de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale sa furnizeze cursuri de specializare pentru ocupatia Evaluator Proiecte, cod COR 241263, pentru o perioada de inca 4 ani incepand cu luna februarie 2019.

Autorizatia poate fi consultata aici.

Cursurile, furnizate in sediul RoSE, vor fi orientate pe noile Programe Europene si adaptate sa raspunda organizatiilor si persoanelor interesate pe domeniile de interventie specifice. La cerere pot fi organizate cursuri la sediul organizatiilor interesate pentru grupuri de min. 10 persoane sau in alte locatii din tara.

Va asteptam pentru inscrieri si propuneri!

12.11.2018

RoSE in calitate de membru activ al Retelei Globale Eval Partners, cu referinte in proiecte internationale implementate cu succes, a  primit invitatia  de a participa in competitia EvalPartners Innovation Challenge cu tema “Strengthening the Role of VOPEs in Democratizing Learning and Evaluation”. Este o provocare la care invitam membrii RoSE sa  identifice parteneri transnationali si sa pregateasca o propunere de proiect. Termenul este 30 noiembrie 2018. Comitetul RoSE asigura suport la cererea celor interesati. Apelul de Proiecte poate fi consultat aici, iar Formularul de Aplicatie poate fi descarcat aici. Va asteptam. Mult success!

Evenimente