Parteneri in proiect

Conform cerintelor Programului de Twinning P2P proiectul EVAL COMP are ca parteneri:

RoSEAsociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice

RoSE – este o persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, având ca misiune reprezentarea intereselor membrilor şi al caracterului independent al prestaţiei serviciilor acestora. Printre obiectivele principale inscrise in Statutul Asociatiei sunt cele privind menţinerea unei calităţi corespunzătoare a standardelor profesionale, recunoaşterea competenţelor de evaluator, realizarea unui lobby profesional în rândul factorilor de decizie în vederea recunoaşterii oficiale, prin intervenţie legislativă, a calităţii de evaluator autorizat de politici, programe şi proiecte. In acest scop, RoSE a sprijinit reglementarea cadrului ocupational prin elaborarea Standardului Ocupational Evaluator Proiecte care a fost aprobat de Autoritatea Nationala de Calificari si inclus in Registrul National al Calificarilor, ca baza a certificarii de competente. Experienta  ROSE in dezvoltarea cadrului ocupational al evaluatorilor, elaborarea analizei ocupationale, a standardului ocupational si a calificarilor associate, furnizarea de formare specializata si diseminarea de bune practici in domeniul evaluarii, sunt de interes si foarte utile pentru MEN pentru consolidarea sa institutionala si pentru dezvoltarea cadrului ocupational bazat pe competente in Macedonia.

 

MEN – Reteaua Evaluatorilor din Macedonia prin MCA2000

MEN – Reteaua Evaluatorilor din Macedonia a fost infiintata in cadrul MCA 2000 pentru promovarea celor mai bune practici in monitorizare si evaluare, armonizarea intereselor in domeniu, schimbul de experienta, implementarea standardelor de calitate si profesionalizarea ocupatiei de evaluator. MEN/MCA2000 face parte din Reteaua profesioanala Western Balkan Evaluation Network in care sunt inregistrate organizatii profesionale din domeniul evaluarii, reprezentand toate tarile din regiune. Aceasta retea profesionala militeaza pentru resposabilizarea si reglementarea cadrului ocupational precum si pentru constientizarea importantei evaluarii.  MEN este interesata de oportunitatea transferului de bune practici din partea RoSE precum si de posibilitatea largirii retelei profesionale la nivel transnational.

« Inapoi la pagina proiectului

Știri pe scurt

10.10.2021

ROSE – Romanian Society of Evaluators,  in calitate de partnerul national din Romania al Campaniei Globale Eval4Action de promovare a evaluarii ca factor cheie de realizarea obiectivelor de dezvoltare, va invita sa participati la actiunea Walk the Talk

18.11.2020

Asociatia Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Servicii Publice – RoSE a primit o solicitare din partea Tribunalului Braila sa recomande din cadrul membrilor sai experti  interesati si capabili sa furnizeze servicii de evaluare a punctajului atribuit unor propuneri de proiect depuse in cadrul Programului Operational Regional, aflate in contencios administrativ.  

Comitetul Director al RoSE lanseaza un apel la membrii RoSE sa sprijine acest demers si sa comunice pana la data de 25 noiembrie 2020 la vpamfil@evaluatoriasociati.ro numele, datele de contact si specialitatea (tehnic, economic, juridic) pentru a fi comunicate Tribunalului Braila in termenul stabilit.

Va asteptam pentru relatii suplimentare si cu propuneri.  

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

Evenimente