Parteneri in proiect

Conform cerintelor Programului de Twinning P2P proiectul EVAL COMP are ca parteneri:

RoSEAsociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice

RoSE – este o persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, având ca misiune reprezentarea intereselor membrilor şi al caracterului independent al prestaţiei serviciilor acestora. Printre obiectivele principale inscrise in Statutul Asociatiei sunt cele privind menţinerea unei calităţi corespunzătoare a standardelor profesionale, recunoaşterea competenţelor de evaluator, realizarea unui lobby profesional în rândul factorilor de decizie în vederea recunoaşterii oficiale, prin intervenţie legislativă, a calităţii de evaluator autorizat de politici, programe şi proiecte. In acest scop, RoSE a sprijinit reglementarea cadrului ocupational prin elaborarea Standardului Ocupational Evaluator Proiecte care a fost aprobat de Autoritatea Nationala de Calificari si inclus in Registrul National al Calificarilor, ca baza a certificarii de competente. Experienta  ROSE in dezvoltarea cadrului ocupational al evaluatorilor, elaborarea analizei ocupationale, a standardului ocupational si a calificarilor associate, furnizarea de formare specializata si diseminarea de bune practici in domeniul evaluarii, sunt de interes si foarte utile pentru MEN pentru consolidarea sa institutionala si pentru dezvoltarea cadrului ocupational bazat pe competente in Macedonia.

MEN – Reteaua Evaluatorilor din Macedonia prin MCA2000

MEN – Reteaua Evaluatorilor din Macedonia a fost infiintata in cadrul MCA 2000 pentru promovarea celor mai bune practici in monitorizare si evaluare, armonizarea intereselor in domeniu, schimbul de experienta, implementarea standardelor de calitate si profesionalizarea ocupatiei de evaluator. MEN/MCA2000 face parte din Reteaua profesioanala Western Balkan Evaluation Network in care sunt inregistrate organizatii profesionale din domeniul evaluarii, reprezentand toate tarile din regiune. Aceasta retea profesionala militeaza pentru resposabilizarea si reglementarea cadrului ocupational precum si pentru constientizarea importantei evaluarii.  MEN este interesata de oportunitatea transferului de bune practici din partea RoSE precum si de posibilitatea largirii retelei profesionale la nivel transnational.

« Inapoi la pagina proiectului