Prezentare proiect

Proiectuleste implementat in perioada septembrie 2014-martie 2015, in cadrul Programului  P2P Peer-to-Peer & Innovation Challenge Small Grant Program”, initiat de IOCE - Organizatia Internationala pentru  Evaluare si Cooperare si finantat de Guvernul Finlandei si USAID.

IOCE este o organizatie internationala care reprezinta Asociatiile profesionale ale evaluatorilor (VOPE - Voluntary Organizations of Professional Evaluators) din America,  Africa, Australasia, Europa, Comunitatea Statelor Independente, si Orientul Mijlociu. Misiunea sa este aceea de creste la nivel global constientizarea publicului privind importanta evaluarii, sprijinirea asociatiilor profesionale in domeniul evaluarii (VOPEs) de a contribui la buna guvernare, eficientizarea deciziilor publice si intarirea rolului societii civile.

EvalPartners este o actiune globala pentru intarirea capacitiilor in evaluare. Lansata in 2012 de catre IOCE si UNICEF urmareste crearea unei comunitati orofesionale la nivel global capabila sa influenteze fatorii de deckizie si opinia publica   precum si alti factori interesati astfel incat  politicile publice sa se bazeze pe evidenta sis a incorporeze consideratii privind echitate si eficienta.

RoSE a devenit membru al IOCE in 2014, avand in vedere referintele de buna practica in domeniul reglementarii ocupatiei de evaluator, prin elaborarea standardului occupational, furnizarea de cursuri de specialitate si prin promovarea intereselor evaluatorilor in piata muncii. Aceste realizari au fost apreciate pentru finantarea proiectului in conditiile  unei competitii acerbe la nivel global. RoSE sprijina Declaratia de la São Paulo si evenimentele organizate in 2015 declarat Anul International al Evaluarii

Programul de granturi mici P2P lansat de EvalPartners sprijina organizatiile profesionale membre IOCE in implementarea proiectelor de twinning (‘Peer-to-Peer projects’) care sa permita schimbul de experienta si/sau implementarea de idei innovative dezvoltate de parteneri.

In cadrul proiectului EVASL COMP-RO-MK RoSE – Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilorde Proiecte, Programe si Politici urmeaza sa furnizeze sprijin MEN- Reteaua Evaluatorilor din Macedonia, in reglementarea organizarii institutionale, initierea de activitati de profesionalizare a ocupatiei, realizarea de activitati comune si dezvoltarea unei retele de comunicare intre evaluatorii din cele doua tari pe subiecte de interes comun, inclusiv in domeniul cercetarii si consultantei in evaluare.

Pentru relatii si expresii de interes pentru participarea la activitatile proiectului poate fi contactat domnul Virgil Pamfil, manager proiect, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 0729.035.777.

« Inapoi la pagina proiectului

Știri pe scurt

12.11.2018

RoSE in calitate de membru activ al Retelei Globale Eval Partners, cu referinte in proiecte internationale implementate cu succes, a  primit invitatia  de a participa in competitia EvalPartners Innovation Challenge cu tema “Strengthening the Role of VOPEs in Democratizing Learning and Evaluation”. Este o provocare la care invitam membrii RoSE sa  identifice parteneri transnationali si sa pregateasca o propunere de proiect. Termenul este 30 noiembrie 2018. Comitetul RoSE asigura suport la cererea celor interesati. Apelul de Proiecte poate fi consultat aici, iar Formularul de Aplicatie poate fi descarcat aici. Va asteptam. Mult success!

16.05.2018

Participanții la cursul de perfecționare autorizat EVALUATOR PROIECTE ce va desfășura in perioada 19 mai-15 iunie 2018 la sediul RoSE din București Agenda Cursului este disponibila aici. Va asteptam!

10.04.2018

APEL PARTICIPARE

RoSE - SOCIETATEA ROMÂNA A EVALUATORILOR DE PROIECTE, PROGRAME ȘI POLITICI PUBLICE, in calitate de asociatie profesionala, cu misiunea  de a sprijini imbunatatirea competențelor profesionale ale evaluatorilor la nivel national si furnizor de formare autorizat, va invita sa participati in lunile aprilie si mai 2018, in Bucuresti, la 2 serii de curs EVALUATOR PROIECTE, organizate conform cerintelor ocupatiei, cod COR 241263.

07.05.2017

In data de 21 mai 2017, orele 9.30-13.00,  ROSE gazduieste la sediul sau din Bucuresti, strada Traian 184-186, corp A, etaj 6, sector 2, Atelierul international de promovare a Agendei Globale pentru Evaluare 2016-2020 (GEA2020), cu participarea reprezentantilor organizatiilor nationale de evaluatori din Romania, Albania si Kosovo. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului transnational ARK2GEA si are ca obiectiv sprijinirea priorităților EvalAgenda2020 si initierea unui Plan de Actiuni care sa conduca la profesionalizarea evaluarii la nivel regional. Sunt invitati sa participle membrii RoSE si alte persone interesate. Informatii si inscrieri la dl. Lucian Sorescu, Lucian.escu@yahoo.com   

15.04.2017

RoSE a aprobat in unanimitate in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei din 7 aprilie 2017 Declaratia de sustinereAgendei Globale pentru Evaluare 2016-2020 (GEA2020), elaborata in cadrul proiectului transnational ARK2GEA. In completarea Declaratiei au fost lansate apeluri pentru evaluatori de participare in retelele EvalPartners: EvalGender+, EVALSDGs, EvalIndigenous, EvalYouth, Global Parliamentarians for Development Evaluation si pentru parteneriate cu organizatiile interesate in profesionalizarea evaluarii.

Evenimente