Prezentare proiect

Proiectuleste implementat in perioada septembrie 2014-martie 2015, in cadrul Programului  P2P Peer-to-Peer & Innovation Challenge Small Grant Program”, initiat de IOCE - Organizatia Internationala pentru  Evaluare si Cooperare si finantat de Guvernul Finlandei si USAID.

IOCE este o organizatie internationala care reprezinta Asociatiile profesionale ale evaluatorilor (VOPE - Voluntary Organizations of Professional Evaluators) din America,  Africa, Australasia, Europa, Comunitatea Statelor Independente, si Orientul Mijlociu. Misiunea sa este aceea de creste la nivel global constientizarea publicului privind importanta evaluarii, sprijinirea asociatiilor profesionale in domeniul evaluarii (VOPEs) de a contribui la buna guvernare, eficientizarea deciziilor publice si intarirea rolului societii civile.

EvalPartners este o actiune globala pentru intarirea capacitiilor in evaluare. Lansata in 2012 de catre IOCE si UNICEF urmareste crearea unei comunitati orofesionale la nivel global capabila sa influenteze fatorii de deckizie si opinia publica   precum si alti factori interesati astfel incat  politicile publice sa se bazeze pe evidenta sis a incorporeze consideratii privind echitate si eficienta.

RoSE a devenit membru al IOCE in 2014, avand in vedere referintele de buna practica in domeniul reglementarii ocupatiei de evaluator, prin elaborarea standardului occupational, furnizarea de cursuri de specialitate si prin promovarea intereselor evaluatorilor in piata muncii. Aceste realizari au fost apreciate pentru finantarea proiectului in conditiile  unei competitii acerbe la nivel global. RoSE sprijina Declaratia de la São Paulo si evenimentele organizate in 2015 declarat Anul International al Evaluarii

Programul de granturi mici P2P lansat de EvalPartners sprijina organizatiile profesionale membre IOCE in implementarea proiectelor de twinning (‘Peer-to-Peer projects’) care sa permita schimbul de experienta si/sau implementarea de idei innovative dezvoltate de parteneri.

In cadrul proiectului EVASL COMP-RO-MK RoSE – Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilorde Proiecte, Programe si Politici urmeaza sa furnizeze sprijin MEN- Reteaua Evaluatorilor din Macedonia, in reglementarea organizarii institutionale, initierea de activitati de profesionalizare a ocupatiei, realizarea de activitati comune si dezvoltarea unei retele de comunicare intre evaluatorii din cele doua tari pe subiecte de interes comun, inclusiv in domeniul cercetarii si consultantei in evaluare.

Pentru relatii si expresii de interes pentru participarea la activitatile proiectului poate fi contactat domnul Virgil Pamfil, manager proiect, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 0729.035.777.

« Inapoi la pagina proiectului

Știri pe scurt

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

07.02.2019

Avand in vedere experienta RoSE in elaborarea Standardului Ocupational si rezultatele activitatii sale ca furnizor de formare profesionala autorizat in perioada 2014-2018,  Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE a fost autorizata de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale sa furnizeze cursuri de specializare pentru ocupatia Evaluator Proiecte, cod COR 241263, pentru o perioada de inca 4 ani incepand cu luna februarie 2019.

Autorizatia poate fi consultata aici.

Cursurile, furnizate in sediul RoSE, vor fi orientate pe noile Programe Europene si adaptate sa raspunda organizatiilor si persoanelor interesate pe domeniile de interventie specifice. La cerere pot fi organizate cursuri la sediul organizatiilor interesate pentru grupuri de min. 10 persoane sau in alte locatii din tara.

Va asteptam pentru inscrieri si propuneri!

12.11.2018

RoSE in calitate de membru activ al Retelei Globale Eval Partners, cu referinte in proiecte internationale implementate cu succes, a  primit invitatia  de a participa in competitia EvalPartners Innovation Challenge cu tema “Strengthening the Role of VOPEs in Democratizing Learning and Evaluation”. Este o provocare la care invitam membrii RoSE sa  identifice parteneri transnationali si sa pregateasca o propunere de proiect. Termenul este 30 noiembrie 2018. Comitetul RoSE asigura suport la cererea celor interesati. Apelul de Proiecte poate fi consultat aici, iar Formularul de Aplicatie poate fi descarcat aici. Va asteptam. Mult success!

Evenimente