Stiri

Invitație la Walk to Talk

ROSE – Romanian Society of Evaluators,  in calitate de partnerul national din Romania al Campaniei Globale Eval4Action de promovare a evaluarii ca factor cheie de realizarea obiectivelor de dezvoltare, va invita sa participati la actiunea Walk the Talk

Detalii...

Apel catre membrii ROSE pentru inscriere ca experti judiciari

Asociatia Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Servicii Publice – RoSE a primit o solicitare din partea Tribunalului Braila sa recomande din cadrul membrilor sai experti  interesati si capabili sa furnizeze servicii de evaluare a punctajului atribuit unor propuneri de proiect depuse in cadrul Programului Operational Regional, aflate in contencios administrativ.  

Comitetul Director al RoSE lanseaza un apel la membrii RoSE sa sprijine acest demers si sa comunice pana la data de 25 noiembrie 2020 la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. numele, datele de contact si specialitatea (tehnic, economic, juridic) pentru a fi comunicate Tribunalului Braila in termenul stabilit.

Va asteptam pentru relatii suplimentare si cu propuneri.  

Deceniul evaluarii pentru actiune

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

IMPORTANT! Schimbarea sediului social al RoSE

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

RoSE autorizat furnizor de formare pana in anul 2022

Avand in vedere experienta RoSE in elaborarea Standardului Ocupational si rezultatele activitatii sale ca furnizor de formare profesionala autorizat in perioada 2014-2018,  Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE a fost autorizata de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale sa furnizeze cursuri de specializare pentru ocupatia Evaluator Proiecte, cod COR 241263, pentru o perioada de inca 4 ani incepand cu luna februarie 2019.

Autorizatia poate fi consultata aici.

Cursurile, furnizate in sediul RoSE, vor fi orientate pe noile Programe Europene si adaptate sa raspunda organizatiilor si persoanelor interesate pe domeniile de interventie specifice. La cerere pot fi organizate cursuri la sediul organizatiilor interesate pentru grupuri de min. 10 persoane sau in alte locatii din tara.

Va asteptam pentru inscrieri si propuneri!

NOU! Apel de proiecte EvalPartners Innovation Challenge

RoSE in calitate de membru activ al Retelei Globale Eval Partners, cu referinte in proiecte internationale implementate cu succes, a  primit invitatia  de a participa in competitia EvalPartners Innovation Challenge cu tema “Strengthening the Role of VOPEs in Democratizing Learning and Evaluation”. Este o provocare la care invitam membrii RoSE sa  identifice parteneri transnationali si sa pregateasca o propunere de proiect. Termenul este 30 noiembrie 2018. Comitetul RoSE asigura suport la cererea celor interesati. Apelul de Proiecte poate fi consultat aici, iar Formularul de Aplicatie poate fi descarcat aici. Va asteptam. Mult success!

Informații privind cursul de week-end EVALUATOR PROIECTE - COR 241263

Participanții la cursul de perfecționare autorizat EVALUATOR PROIECTE ce va desfășura in perioada 19 mai-15 iunie 2018 la sediul RoSE din București Agenda Cursului este disponibila aici. Va asteptam!

Invitatie: Cursuri de EVALUATOR PROIECTE - COR 241263

APEL PARTICIPARE

RoSE - SOCIETATEA ROMÂNA A EVALUATORILOR DE PROIECTE, PROGRAME ȘI POLITICI PUBLICE, in calitate de asociatie profesionala, cu misiunea  de a sprijini imbunatatirea competențelor profesionale ale evaluatorilor la nivel national si furnizor de formare autorizat, va invita sa participati in lunile aprilie si mai 2018, in Bucuresti, la 2 serii de curs EVALUATOR PROIECTE, organizate conform cerintelor ocupatiei, cod COR 241263.

Detalii...

Invitatie: Atelier international GEA2020 in Romania

In data de 21 mai 2017, orele 9.30-13.00,  ROSE gazduieste la sediul sau din Bucuresti, strada Traian 184-186, corp A, etaj 6, sector 2, Atelierul international de promovare a Agendei Globale pentru Evaluare 2016-2020 (GEA2020), cu participarea reprezentantilor organizatiilor nationale de evaluatori din Romania, Albania si Kosovo. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului transnational ARK2GEA si are ca obiectiv sprijinirea priorităților EvalAgenda2020 si initierea unui Plan de Actiuni care sa conduca la profesionalizarea evaluarii la nivel regional. Sunt invitati sa participle membrii RoSE si alte persone interesate. Informatii si inscrieri la dl. Lucian Sorescu, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

RoSE sustine Agenda Globala pentru Evaluare 2016-2020

RoSE a aprobat in unanimitate in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei din 7 aprilie 2017 Declaratia de sustinereAgendei Globale pentru Evaluare 2016-2020 (GEA2020), elaborata in cadrul proiectului transnational ARK2GEA. In completarea Declaratiei au fost lansate apeluri pentru evaluatori de participare in retelele EvalPartners: EvalGender+, EVALSDGs, EvalIndigenous, EvalYouth, Global Parliamentarians for Development Evaluation si pentru parteneriate cu organizatiile interesate in profesionalizarea evaluarii.

Apel pentru sustinerea Agendei Globale pentru Evaluare 2016-2020

RoSE, ASPE si KEN, asociatiile profesionale ale evaluatorilor din Romania, Albania si Kosovo, in calitate de parteneri in Proiectul ARK2GEA, au lansat Declaratia Comuna de sustinere a Agendei Globale pentru Evaluare 2016-2020 (GEA2020).

Detalii...

Nou proiect transnational initiat de RoSE ce obtine finantare

RoSE va implementa un nou proiect, in cadrul Apelului 2016 al EvalPartners Peer-to-Peer Grants. Urmare a unei competitii acerbe la nivel global, in care au fost selectate doar cate un singur proiect la nivelul fiecarui continent, proiectul ARK2GEA – “Transnational cooperation Albania-Romania-Kosovo towards the implementation of Global Evaluation Agenda 2016-2020”, initiat de RoSE, a obtinut finantarea pentru Europa.

Detalii...

Parteneriat transnational pentru profesionalizarea evaluarii in Albania si pentru pregatirea unui Program de Masterat in Evaluare in cadrul Universitatii de Studii Economice si Administrarea Afacerilor din Elbasan

IOCE - Organizatia Internationala pentru Cooperare in Evaluare și EvalPartners sprijina schimbul de experienta privind realizarea in comun a unor sisteme de licentiere/credite educationale aplicabile la nivel regional/global  pentru recunoașterea competențelor profesionale ale evaluatorilor. 

Detalii...

Invitatie la lansarea oficiala a Proiectului ‘EvALRO’

Va invitam sa participati in data de 19 ianuarie 2016, ora 15.00, in sediul RoSE din Bucuresti, str. Traian 184-186, etaj 6, la evenimentul de lansare al Proiectului ‘EvALRO – Development of equitable Evaluation practices incorporating Gender+ perspectives and cultural diversity inALbania and ROmania through transnational cooperation’, finantat prin Programul “EvalPartners Small Grants Program”.

Detalii...

Sondaj privind îmbunătățirea cadrului evaluării cu accent pe competentele transversale (egalitatea de gen și diversitatea culturala)

Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului EvALRO,  implementat de RoSE in parteneriat cu ASPE- Asociația Evaluatorilor din Albania, îl constituie îmbunătățirea calității si a capacitații de evaluare in tarile partenere, prin includerea noilor dimensiuni privind egalitatea de gen+ si diversitatea culturala.  

Detalii...

Integrarea cerintelor de egalitate de sanse si de diversitate culturala in practica de evaluare

Proiectul ‘EvALRO – Development of equitable Evaluation practices incorporating Gender+ perspectives and cultural diversity in ALbania and ROmania through transnational cooperation’, implementat de  RoSE in parteneriat cu ASPE- Asociatia Evaluatorilor din Albania, urmareste imbunatatirea calitatii si a capacitatii de evaluare, prin includerea unei noi dimensiuni privind egaluitatea de gen si diversitatea culturala.  

Detalii...

Nou proiect transnational finantat pentru RoSE

Proiectul ‘EvALRODevelopment of equitable Evaluation practices incorporating Gender+ perspectives and cultural diversity in ALbania and ROmania through transnational cooperation’ initiat RoSE a obtinut finantare prin Programul “EvalPartners Small Grants Program”, lansat de Reteaua IOCE

Detalii...

Incheierea Memorandumului de Intelegere dintre RoSE si MCA2000

In data de 7 martie 2015 a fost semnat Memorandumul de Intelegere dintre RoSE – Asociatia Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice si MCA2000 - Asociatia Consultantilor din Macedonia.

Detalii...

Organizarea de cursuri pentru calificarea "Tehnician devizist si masuratori în constructii"

SC ABBAC GROUP SRL, cu sediul în Bucuresti, Sector 3, implementeaza (în calitate de partener) împreuna cu Fundatia Multimedia pentru
Democratie Locala (solicitant) si cu SC Operations Research SRL (partener) proiectul "FA- Femei active pe piata muncii" finantat prin POSDRU (ID 130467).

Detalii...

Apel European pentru experti

Comisia Europeana a lansat in cadrul Programului CREATIVE EUROPE. un apel de exprimare a interesului de a participa in cadrul Grupului de experti in actiunea “Capitala Europeana a Culturii”, conform Deciziei 445/2014/EU.

Informatii suplimentare:
http://ec.europa.eu/culture/calls/general/2014-eac-14_en.htm

RoSE a castigat un Proiect International

Propunerea de proiect depusa de RoSE in cadrul Programului “Peer-to-Peer (P2P) & Innovation Challenge Small Grant Program”, lansat de Reteaua IOCE si finantat de Guvernul Finlandei si USAID, a fost selectata pentru finantare. Proiectul asigura transferul de experienta si bune practici pentru profesionalizarea ocupatiei de evaluator in cadrul Retelei. Informatii suplimentare sunt publicate pe site-ul RoSE in sectiunea Proiecte.

Draft documente pentru viitorul Program Operațional Regional

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a publicat spre dezbatere publică pe site-ul www.inforegio.ro documentele de programare în draft, pentru perioada 2014-2020.  Membrii RoSE care au sugestii privind imbunatatirea acestor documente  sunt rugati sa le comunice pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Documentele pot fi descărcate de aici si de aici.

Apel participare la Conferința Internațională

Apel participare la Conferința Internațională „NOI ABORDĂRI ÎN EVALUAREA DE POLITICI ŞI PROGRAME PUBLICE. CONSOLIDAREA CAPACITĂŢII DE EVALUARE ÎN ROMÂNIA". Perioada: 20-25 mai 2013, Bucureşti.

Pentru informatii suplimentare accesati link.

Rezultatele Adunarii Generale a Asociatilor RoSE

Adunarea Generala a Asociatilor RoSE, intrunita in data de 5.04.2013, conform dispozitiilor statutare, a aprobat situatiile financiare pentru anul 2012 si Planul de Activitate pentru anul 2013.

Detalii...

Calificarile Asociate ocupatiei Evaluator Proiecte

Calificarile asociate ocupatiei Evaluator Proiecte elaborate de RoSE - SOCIETATEA ROMANA A EVALUATORILOR DE PROIECTE, PROGRAME ȘI POLITICI PUBLICE au fost verificate de Comitetul Sectorial "Administratie si Servicii Publice". Aceasta este ultima etapa in elaborarea Standardului Ocupational Evaluator Proiecte, urmand ca acesta sa fie aprobat si publicat de catre Autoritatea Nationala de Calificari.

Furnizarea de servicii de consultanta

RoSE - SOCIETATEA ROMANA A EVALUATORILOR DE PROIECTE, PROGRAME ȘI POLITICI PUBLICE participa la procedura de achizitie de servicii de consultanta "Servicii de evaluare a cererilor de finantare depuse in cadrul axelor I-V ale POR 2007-2013", lansata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Standardul Ocupational pentru ocupatia Evaluator Proiecte

Standardul Ocupational pentru ocupatia Evaluator Proiecte elaborata de RoSE - SOCIETATEA ROMANA A EVALUATORILOR DE PROIECTE, PROGRAME ȘI POLITICI PUBLICE a fost verificat de Comitetul Sectorial "Administratie si Servicii Publice", conform Metodologiei Autoritatii Nationale de Calificari.

Analiza Ocupationala pentru ocupatia Evaluator Proiecte

Analiza Ocupationala pentru ocupatia Evaluator Proiecte elaborata de RoSE - SOCIETATEA ROMANA A EVALUATORILOR DE PROIECTE, PROGRAME ȘI POLITICI PUBLICE a fost verificata de Comitetul Sectorial "Administratie si Servicii Publice" in cadrul procedurii de elaborare a Standardului Ocupational , conform Metodologiei Autoritatii Nationale de Calificari.

Știri pe scurt

10.10.2021

ROSE – Romanian Society of Evaluators,  in calitate de partnerul national din Romania al Campaniei Globale Eval4Action de promovare a evaluarii ca factor cheie de realizarea obiectivelor de dezvoltare, va invita sa participati la actiunea Walk the Talk

18.11.2020

Asociatia Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Servicii Publice – RoSE a primit o solicitare din partea Tribunalului Braila sa recomande din cadrul membrilor sai experti  interesati si capabili sa furnizeze servicii de evaluare a punctajului atribuit unor propuneri de proiect depuse in cadrul Programului Operational Regional, aflate in contencios administrativ.  

Comitetul Director al RoSE lanseaza un apel la membrii RoSE sa sprijine acest demers si sa comunice pana la data de 25 noiembrie 2020 la vpamfil@evaluatoriasociati.ro numele, datele de contact si specialitatea (tehnic, economic, juridic) pentru a fi comunicate Tribunalului Braila in termenul stabilit.

Va asteptam pentru relatii suplimentare si cu propuneri.  

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

Evenimente