Sondaj privind îmbunătățirea cadrului evaluării cu accent pe competentele transversale (egalitatea de gen și diversitatea culturala)

Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului EvALRO,  implementat de RoSE in parteneriat cu ASPE- Asociația Evaluatorilor din Albania, îl constituie îmbunătățirea calității si a capacitații de evaluare in tarile partenere, prin includerea noilor dimensiuni privind egalitatea de gen+ si diversitatea culturala.  

Egalitatea de gen+ se refera la egalitatea de drepturi intre femei si bărbați intr-un cadru complex in care sunt considerate toate aspectele specifice care pot afecta aceste drepturi si care pot conduce la inegalități (ex: vârsta, profesie, nivel cultural, mediu economic, etc.).

Pentru realizarea obiectivului propus, a fost constituit in cadrul RoSE un Grup de Lucru care sa aplice Metodologia IOCE - International Organisation for Cooperation in Evaluation, in cadrul unui proces de reflecție si dezbateri, pentru a ajunge la o viziune comună asupra modului în care profesionalizarea evaluării sa abordeze competentele transversale menționate conform practicii internaționale.

Cercetarea se bazează pe un sondaj bazat pe chestionare privind opiniile membrilor RoSE dar si ale persoanelor interesate de profesionalizarea evaluării din afara RoSE. Datele culese urmează sa fie analizate si armonizate in cadrul focus-grupurilor organizate de RoSE.

In acest scop sunt invitam toți evaluatorii (indiferent daca sunt sau nu membri RoSE) si pe cei interesați in profesionalizarea cadrului procesului de evaluare, sa descarce prezentul Chestionar  si sa îl transmită completat pana pe data de 20 decembrie 2015, prin e-mail, pentru prelucrare si analiza, la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. si This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Va mulțumim anticipat!

Știri pe scurt

10.10.2021

ROSE – Romanian Society of Evaluators,  in calitate de partnerul national din Romania al Campaniei Globale Eval4Action de promovare a evaluarii ca factor cheie de realizarea obiectivelor de dezvoltare, va invita sa participati la actiunea Walk the Talk

18.11.2020

Asociatia Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Servicii Publice – RoSE a primit o solicitare din partea Tribunalului Braila sa recomande din cadrul membrilor sai experti  interesati si capabili sa furnizeze servicii de evaluare a punctajului atribuit unor propuneri de proiect depuse in cadrul Programului Operational Regional, aflate in contencios administrativ.  

Comitetul Director al RoSE lanseaza un apel la membrii RoSE sa sprijine acest demers si sa comunice pana la data de 25 noiembrie 2020 la vpamfil@evaluatoriasociati.ro numele, datele de contact si specialitatea (tehnic, economic, juridic) pentru a fi comunicate Tribunalului Braila in termenul stabilit.

Va asteptam pentru relatii suplimentare si cu propuneri.  

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

Evenimente