Sondaj privind îmbunătățirea cadrului evaluării cu accent pe competentele transversale (egalitatea de gen și diversitatea culturala)

Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului EvALRO,  implementat de RoSE in parteneriat cu ASPE- Asociația Evaluatorilor din Albania, îl constituie îmbunătățirea calității si a capacitații de evaluare in tarile partenere, prin includerea noilor dimensiuni privind egalitatea de gen+ si diversitatea culturala.  

Egalitatea de gen+ se refera la egalitatea de drepturi intre femei si bărbați intr-un cadru complex in care sunt considerate toate aspectele specifice care pot afecta aceste drepturi si care pot conduce la inegalități (ex: vârsta, profesie, nivel cultural, mediu economic, etc.).

Pentru realizarea obiectivului propus, a fost constituit in cadrul RoSE un Grup de Lucru care sa aplice Metodologia IOCE - International Organisation for Cooperation in Evaluation, in cadrul unui proces de reflecție si dezbateri, pentru a ajunge la o viziune comună asupra modului în care profesionalizarea evaluării sa abordeze competentele transversale menționate conform practicii internaționale.

Cercetarea se bazează pe un sondaj bazat pe chestionare privind opiniile membrilor RoSE dar si ale persoanelor interesate de profesionalizarea evaluării din afara RoSE. Datele culese urmează sa fie analizate si armonizate in cadrul focus-grupurilor organizate de RoSE.

In acest scop sunt invitam toți evaluatorii (indiferent daca sunt sau nu membri RoSE) si pe cei interesați in profesionalizarea cadrului procesului de evaluare, sa descarce prezentul Chestionar  si sa îl transmită completat pana pe data de 20 decembrie 2015, prin e-mail, pentru prelucrare si analiza, la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. si This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Va mulțumim anticipat!

Știri pe scurt

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

07.02.2019

Avand in vedere experienta RoSE in elaborarea Standardului Ocupational si rezultatele activitatii sale ca furnizor de formare profesionala autorizat in perioada 2014-2018,  Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE a fost autorizata de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale sa furnizeze cursuri de specializare pentru ocupatia Evaluator Proiecte, cod COR 241263, pentru o perioada de inca 4 ani incepand cu luna februarie 2019.

Autorizatia poate fi consultata aici.

Cursurile, furnizate in sediul RoSE, vor fi orientate pe noile Programe Europene si adaptate sa raspunda organizatiilor si persoanelor interesate pe domeniile de interventie specifice. La cerere pot fi organizate cursuri la sediul organizatiilor interesate pentru grupuri de min. 10 persoane sau in alte locatii din tara.

Va asteptam pentru inscrieri si propuneri!

12.11.2018

RoSE in calitate de membru activ al Retelei Globale Eval Partners, cu referinte in proiecte internationale implementate cu succes, a  primit invitatia  de a participa in competitia EvalPartners Innovation Challenge cu tema “Strengthening the Role of VOPEs in Democratizing Learning and Evaluation”. Este o provocare la care invitam membrii RoSE sa  identifice parteneri transnationali si sa pregateasca o propunere de proiect. Termenul este 30 noiembrie 2018. Comitetul RoSE asigura suport la cererea celor interesati. Apelul de Proiecte poate fi consultat aici, iar Formularul de Aplicatie poate fi descarcat aici. Va asteptam. Mult success!

16.05.2018

Participanții la cursul de perfecționare autorizat EVALUATOR PROIECTE ce va desfășura in perioada 19 mai-15 iunie 2018 la sediul RoSE din București Agenda Cursului este disponibila aici. Va asteptam!

10.04.2018

APEL PARTICIPARE

RoSE - SOCIETATEA ROMÂNA A EVALUATORILOR DE PROIECTE, PROGRAME ȘI POLITICI PUBLICE, in calitate de asociatie profesionala, cu misiunea  de a sprijini imbunatatirea competențelor profesionale ale evaluatorilor la nivel national si furnizor de formare autorizat, va invita sa participati in lunile aprilie si mai 2018, in Bucuresti, la 2 serii de curs EVALUATOR PROIECTE, organizate conform cerintelor ocupatiei, cod COR 241263.

Evenimente