Sondaj privind îmbunătățirea cadrului evaluării cu accent pe competentele transversale (egalitatea de gen și diversitatea culturala)

Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului EvALRO,  implementat de RoSE in parteneriat cu ASPE- Asociația Evaluatorilor din Albania, îl constituie îmbunătățirea calității si a capacitații de evaluare in tarile partenere, prin includerea noilor dimensiuni privind egalitatea de gen+ si diversitatea culturala.

Egalitatea de gen+ se refera la egalitatea de drepturi intre femei si bărbați intr-un cadru complex in care sunt considerate toate aspectele specifice care pot afecta aceste drepturi si care pot conduce la inegalități (ex: vârsta, profesie, nivel cultural, mediu economic, etc.).

Pentru realizarea obiectivului propus, a fost constituit in cadrul RoSE un Grup de Lucru care sa aplice Metodologia IOCE - International Organisation for Cooperation in Evaluation, in cadrul unui proces de reflecție si dezbateri, pentru a ajunge la o viziune comună asupra modului în care profesionalizarea evaluării sa abordeze competentele transversale menționate conform practicii internaționale.

Cercetarea se bazează pe un sondaj bazat pe chestionare privind opiniile membrilor RoSE dar si ale persoanelor interesate de profesionalizarea evaluării din afara RoSE. Datele culese urmează sa fie analizate si armonizate in cadrul focus-grupurilor organizate de RoSE.

In acest scop sunt invitam toți evaluatorii (indiferent daca sunt sau nu membri RoSE) si pe cei interesați in profesionalizarea cadrului procesului de evaluare, sa descarce prezentul Chestionar  si sa îl transmită completat pana pe data de 20 decembrie 2015, prin e-mail, pentru prelucrare si analiza, la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. si This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Va mulțumim anticipat!

16.05.2018

Participanții la cursul de perfecționare autorizat EVALUATOR PROIECTE ce va desfășura in perioada 19 mai-15 iunie 2018 la sediul RoSE din București Agenda Cursului este disponibila aici. Va asteptam!