Parteneriat transnational pentru profesionalizarea evaluarii in Albania si pentru pregatirea unui Program de Masterat in Evaluare in cadrul Universitatii de Studii Economice si Administrarea Afacerilor din Elbasan

IOCE - Organizatia Internationala pentru Cooperare in Evaluare și EvalPartners sprijina schimbul de experienta privind realizarea in comun a unor sisteme de licentiere/credite educationale aplicabile la nivel regional/global  pentru recunoașterea competențelor profesionale ale evaluatorilor. 

In acest sens, proiectul de parteneriat (twinning) între RoSE - Societatea Româna a Evaluatorilor de proiecte programe si politici publice și ASPE - Societatea Albaneză a Evaluatorilor de Programe, implementat in perioada septembrie 2015 - martie 2016, a avut ca obiectiv transferul de bune practici privind cadrul profesional al evaluarii intre România, in calitate de  stat membru UE, si Albania.

RoSE a dezvoltat cadrul ocupational pentru evaluatorii de proiecte, programe si politici din Romania, prin realizarea analizei ocupationale si elaborarea standardelor ocupationale, care au fost aprobate si aplicate la nivel national, in anul 2012, de către Autoritatea Romana pentru Calificari. Drept recunoaștere a contribuției sale pentru sprijinirea strategiei EvalPartners de profesionalizare a evaluarii, reprezentantul RoSE a primit in 2015 Premiul pentru excelență la nivel regional . In temeiul misiunii sale si în conformitate cu standardele pe care le-a elaborat RoSE sprijina imbunatatirea competentelor in evaluare, in calitate de  furnizor certificat de formare și prin promovarea parteneriatelor cu mediul academic.

Albania este eligibila pentru participarea la programele de finanțare ale UE, cum sunt Actiunile Integrate, Asistenta Tehnica pentru Pre-Aderare și Cooperarea Teritoriala. Pentru toate aceste programe sunt necesari evaluatori  locali.

In acest sens ASPE și Universitatea Elbasan pentru Economie și Administrarea Afacerilor a organizat la inceputul lunii martie 2016, un eveniment public in Albania, pentru a prezenta experienta RoSE privind imbunatatirea competențelor in evaluare. Conferinta, prezidata de catre Decanul Universitatii, a oferit oportunitatea pentru un public numeros de studenti, absolventi și profesori universitari, de a intelege mai bine si de a ajunge la un acord asupra necesitatii pregatirii in comun a unui program de Masterat in evaluare de proiecte si programe, care sa ofere studenților cunoștințe adecvate, si sa dezvolte competentele in evaluare necesare pentru o practica profesionala de succes. Avand in vedere buna experienta din Romania, precum si referintele internationale - inclusiv in Albania ale formatorilor RoSE,  s-a convenit asupra incheierii unui  parteneriat între Universitatea Economica din Elbasan și Asociațiile profesionale ale evaluatorilor din cele 2 tari (RoSE și ASPE), cu scopul de a permite transferul de buna practica din România în Albania , printr - un Program de Masterat  pentru absolvenții primului ciclu universitar.

Evenimentul a fost larg popularizat prin mijloace mass-media.  Interviul cu dl. Virgil Pamfil, membru in Consiliul RoSE si un scurt videoclip despre eveniment, care a fost difuzat in Albania de canalul TV de știri, este disponibil mai jos.

 

Știri pe scurt

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

07.02.2019

Avand in vedere experienta RoSE in elaborarea Standardului Ocupational si rezultatele activitatii sale ca furnizor de formare profesionala autorizat in perioada 2014-2018,  Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE a fost autorizata de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale sa furnizeze cursuri de specializare pentru ocupatia Evaluator Proiecte, cod COR 241263, pentru o perioada de inca 4 ani incepand cu luna februarie 2019.

Autorizatia poate fi consultata aici.

Cursurile, furnizate in sediul RoSE, vor fi orientate pe noile Programe Europene si adaptate sa raspunda organizatiilor si persoanelor interesate pe domeniile de interventie specifice. La cerere pot fi organizate cursuri la sediul organizatiilor interesate pentru grupuri de min. 10 persoane sau in alte locatii din tara.

Va asteptam pentru inscrieri si propuneri!

12.11.2018

RoSE in calitate de membru activ al Retelei Globale Eval Partners, cu referinte in proiecte internationale implementate cu succes, a  primit invitatia  de a participa in competitia EvalPartners Innovation Challenge cu tema “Strengthening the Role of VOPEs in Democratizing Learning and Evaluation”. Este o provocare la care invitam membrii RoSE sa  identifice parteneri transnationali si sa pregateasca o propunere de proiect. Termenul este 30 noiembrie 2018. Comitetul RoSE asigura suport la cererea celor interesati. Apelul de Proiecte poate fi consultat aici, iar Formularul de Aplicatie poate fi descarcat aici. Va asteptam. Mult success!

Evenimente