Parteneriat transnational pentru profesionalizarea evaluarii in Albania si pentru pregatirea unui Program de Masterat in Evaluare in cadrul Universitatii de Studii Economice si Administrarea Afacerilor din Elbasan

IOCE - Organizatia Internationala pentru Cooperare in Evaluare și EvalPartners sprijina schimbul de experienta privind realizarea in comun a unor sisteme de licentiere/credite educationale aplicabile la nivel regional/global  pentru recunoașterea competențelor profesionale ale evaluatorilor. 

In acest sens, proiectul de parteneriat (twinning) între RoSE - Societatea Româna a Evaluatorilor de proiecte programe si politici publice și ASPE - Societatea Albaneză a Evaluatorilor de Programe, implementat in perioada septembrie 2015 - martie 2016, a avut ca obiectiv transferul de bune practici privind cadrul profesional al evaluarii intre România, in calitate de  stat membru UE, si Albania.

RoSE a dezvoltat cadrul ocupational pentru evaluatorii de proiecte, programe si politici din Romania, prin realizarea analizei ocupationale si elaborarea standardelor ocupationale, care au fost aprobate si aplicate la nivel national, in anul 2012, de către Autoritatea Romana pentru Calificari. Drept recunoaștere a contribuției sale pentru sprijinirea strategiei EvalPartners de profesionalizare a evaluarii, reprezentantul RoSE a primit in 2015 Premiul pentru excelență la nivel regional . In temeiul misiunii sale si în conformitate cu standardele pe care le-a elaborat RoSE sprijina imbunatatirea competentelor in evaluare, in calitate de  furnizor certificat de formare și prin promovarea parteneriatelor cu mediul academic.

Albania este eligibila pentru participarea la programele de finanțare ale UE, cum sunt Actiunile Integrate, Asistenta Tehnica pentru Pre-Aderare și Cooperarea Teritoriala. Pentru toate aceste programe sunt necesari evaluatori  locali.

In acest sens ASPE și Universitatea Elbasan pentru Economie și Administrarea Afacerilor a organizat la inceputul lunii martie 2016, un eveniment public in Albania, pentru a prezenta experienta RoSE privind imbunatatirea competențelor in evaluare. Conferinta, prezidata de catre Decanul Universitatii, a oferit oportunitatea pentru un public numeros de studenti, absolventi și profesori universitari, de a intelege mai bine si de a ajunge la un acord asupra necesitatii pregatirii in comun a unui program de Masterat in evaluare de proiecte si programe, care sa ofere studenților cunoștințe adecvate, si sa dezvolte competentele in evaluare necesare pentru o practica profesionala de succes. Avand in vedere buna experienta din Romania, precum si referintele internationale - inclusiv in Albania ale formatorilor RoSE,  s-a convenit asupra incheierii unui  parteneriat între Universitatea Economica din Elbasan și Asociațiile profesionale ale evaluatorilor din cele 2 tari (RoSE și ASPE), cu scopul de a permite transferul de buna practica din România în Albania , printr - un Program de Masterat  pentru absolvenții primului ciclu universitar.

Evenimentul a fost larg popularizat prin mijloace mass-media.  Interviul cu dl. Virgil Pamfil, membru in Consiliul RoSE si un scurt videoclip despre eveniment, care a fost difuzat in Albania de canalul TV de știri, este disponibil mai jos.

 

Știri pe scurt

10.10.2021

ROSE – Romanian Society of Evaluators,  in calitate de partnerul national din Romania al Campaniei Globale Eval4Action de promovare a evaluarii ca factor cheie de realizarea obiectivelor de dezvoltare, va invita sa participati la actiunea Walk the Talk

18.11.2020

Asociatia Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Servicii Publice – RoSE a primit o solicitare din partea Tribunalului Braila sa recomande din cadrul membrilor sai experti  interesati si capabili sa furnizeze servicii de evaluare a punctajului atribuit unor propuneri de proiect depuse in cadrul Programului Operational Regional, aflate in contencios administrativ.  

Comitetul Director al RoSE lanseaza un apel la membrii RoSE sa sprijine acest demers si sa comunice pana la data de 25 noiembrie 2020 la vpamfil@evaluatoriasociati.ro numele, datele de contact si specialitatea (tehnic, economic, juridic) pentru a fi comunicate Tribunalului Braila in termenul stabilit.

Va asteptam pentru relatii suplimentare si cu propuneri.  

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

Evenimente